«О роде неверный и развращенный. Доколе Я с вами, доколе терплю вас», — возгласил и в долготерпении Своем Господь, — о тех, иже в безверии и притворстве, еще же в лености и пустоте сердца и в сквернах греховных, приступали к нему, и тьма суще, к Свету Чистейшему приобщали себя. Но се и мы, аще и христиане именуемии, такожде мучим и распинаем Спасшего нас, ибо злобою многою и ожесточением, и изменами неверия, и язвами всесожигающих страстей по вся дни уязвляем Его, и не могуще от хладности и небрежения, и от лени своея, в покаяние и исправление приити, паче и паче движем на себя праведный гнев Судии. Ты же, Единое Упование наше, благодатию вся могущи, — можеши и сия неисцельные недуги уврачевати нам и праведне на ны движимый гнев Божий Твоим предстательством и молитвами утолити и отвести. Сего ради всем усердием, всею любовию своею и из глубины сердца воздыханьми к Тебе припадаем и вопием о Благодатная, помози нам, о помоги, — Матерь Милосердная, из мерзкой тины грехов изыми, о Благодатная, елеем любве Твоей одеревеневшее сердце наше смягчи, — всех нас возлюбившая, лучами доброт Твоих оледенение лености нашей и самохотных вожделений в нашей душе растопи, о Благодатная, в веру, в жизнь духа призови нас и введи — Дево Пречистая, сердцем коснутися святости и любви Христовой нас подыми.О, Благодатная, помилуй нас и прости, и пачесолнечною теплотою любве Твоея грехми умерщвленный наш дух оживи.
Добавлено спустя 13 минут 15 секунд:
я думаю , для многих тут на форуме ( кто режет цитатами из Библии ) это будет откровением .
согласны или не согласны - ваше дело .
дело в том кто вы ...
изотерики или христианины ?
христианины так вот думают .